Goedkoopste container huren
Bekijk de beste bezorgers van afvalcontainers en bestel direct online!

PRIJZEN VERGELIJKEN

Welk formaat afvalcontainer heb ik nodig?

Op deze pagina vind je uitleg over afmetingen van de vuilniscontainers. Containers zijn er in verschillend soorten en maten. Niet iedere afvaldienstverlener hanteert dezelfde afmetingen van de containers. Ook willen in de praktijk de daadwerkelijke afmetingen nog wel eens afwijken met de gegevens of specificaties op de website of de brochure. In principe kunnen afvalcontainers opgedeeld worden in de volgende soorten afvalcontainers: rolcontainers, afzetcontainers en perscontainers. Particulieren maken met name gebruik van de afzetcontainers. Afzetcontainers zijn handige bakken waar veel afval in kan.

Niet alleen afmeting maar ook aantal kuub belangrijk
Los van de exacte afmetingen (deze kunnen verschillen per afvaldienstverlener) is het handig afvalcontainers in te delen op basis van het aantal kuubs inhoud. Zo is er sprake van soort afvalcontainer van drie kuub inhoud, zes kuub inhoud, negen kuub inhoud, tien kuub inhoud en vijftien kuub inhoud. De meest geleverde soorten containers zijn die van drie kuub inhoud en zes kuub inhoud. Deze afzetcontainers passen handig bij u op de stoep of op de oprit.

Let bij het kiezen van de juiste afmeting ook op de ruimte bij plaatsing
Tip: let er altijd op dat de vrachtwagen die de afvalcontainer komt brengen bij de plaats kan komen waar u het wilt hebben. Zo kunt u er bij plaatsing op de stoep rekening mee houden dat de auto’s al zijn weggereden en bij u op de oprit dat u van tevoren inventariseert waar u de afvalcontainer hebben wilt en welke grootte past.