Goedkoopste container huren
Bekijk de beste bezorgers van afvalcontainers en bestel direct online!

PRIJZEN VERGELIJKEN

Oud ijzer prijzen

Het meeste oud ijzer komt van zowel bedrijven als particulieren. Het ophalen, verwijderen en recyclen wordt vrijwel altijd gedaan door gespecialiseerde bedrijven.

Schroothandelaars zijn vaak erg makkelijk met het ophalen van schroot dat je toch niet meer nodig hebt en waar je simpelweg vanaf wil. Het schroot wordt vaak meegenomen naar een sloperij, schroothoop of autosloperij met het doel het om te smelten en er nieuwe producten van te maken. Bij sommige sloperijen is het mogelijk voor klanten om nog bruikbare onderdelen eruit te halen alvorens het gesmolten wordt. Bij sloopwerven gaat dit anders en is het niet mogelijk bruikbare onderdelen te zoeken voor dat het gesmolten wordt.

Soorten oud ijzer

Oud ijzer is onder te verdelen in ferro- en non ferro metalen. Voorbeelden van ferro metalen zijn ijzer, cobalt en nikkel, voorbeelden van non ferro metalen zijn lood, zink, koper, aluminium en brons. De non ferro metalen zijn veel zeldzamer en de prijs hiervoor zal veel hoger liggen dan de oud ijzer prijs voor een ferro metaal. Bij recycling van oud ijzer wordt gebruik gemaakt van magneten die de ferro en non ferro metalen kunnen scheiden.

Ferro metalen
IJzer, kobalt en nikkel zijn ferro metalen, ze hebben een magnetische werking en zijn daarom relatief makkelijk te filteren in het recycling proces. Er is veel aanbod dus de prijzen voor Ferro metalen zijn in de oud ijzer branche niet heel hoog maar bij grote hoeveelheden kan het toch redelijk wat opbrengen.

Non-ferro metalen
Koper, lood, aluminium, zink, brons en messing zijn non-ferro metalen, welke geen ijzer bevatten of waarin de legeringen ijzer niet als hoofdbestanddeel voorkomen. Non-ferro metalen leveren op de oud ijzer markt veel meer op ten opzichte van de ferro metalen. Ze zijn schaarser en moeilijker te filteren op het moment dat ze ingezameld zijn.

Industrieel schroot
In de industrie kom je veel restafval van plaatmateriaal tegen. Het meeste industriële oudijzer wordt door de auto-industrie gegenereerd, er is namelijk veel snij-afval bij de vervaardiging van een auto.

Oud schroot
Oud schroot zijn metalen die onbruikbaar zijn of versleten. Voorbeelden van oud schroot zijn oude radiatoren, gebruikte filmrolletjes, oude pijpen en grote apparaten.

Wat is de actuele oud ijzer prijs?

De oud ijzer prijs kan nogal variëren en is afhankelijk van onze economie en de locatie in Nederland of België. De ene handelaar zal een andere oudijzerprijs hanteren dan de ander, het is daarom aan te raden je ijzer bij meerdere schroothandelaars aan te bieden. Uiteraard bepaalt de hoeveelheid en welk type schroot ook de prijs, kleine hoeveelheden zullen minder opleveren dan grote hoeveelheden en er wordt een onderscheid gemaakt tussen dure metalen en minder dure metalen. Hieronder een overzicht van een paar van de meest voorkomende soorten oud ijzer.

Goedkoop of duur oud ijzer?

  • Goedkopere metalen zijn ijzer en tin
  • gemiddelde metalen zijn zink, aluminium en lood
  • Dure metalen zijn koper, nikkel, kobalt, chroom en wolfraam.

Oud ijzer prijs is afhankelijk van:

  • Hoeveelheid
  • Soort metaal (goedkope metalen, gemiddelde metalen of dure metalen)
  • Schoon of vervuild
  • Je locatie

Waarom oud ijzer inleveren?

  • Het recyclen van oud ijzer is goed voor het milieu.
  • Bij een goede oud ijzer prijs levert het je ook nog geld op.
  • Je oud ijzer wordt opgehaald en je bent relatief snel van je rotzooi af voor gunstige oud ijzer prijzen.

Reden genoeg om onze website over de oudijzerprijs in de gaten te houden. Wij informeren je over de meest recente oud ijzer prijs zodat je weet wat je moet verwachten te ontvangen voor je aangeboden hoeveelheid oud ijzer.

Plaats een reactie