Goedkoopste container huren
Bekijk de beste bezorgers van afvalcontainers en bestel direct online!

PRIJZEN VERGELIJKEN

40 M3 afvalcontainer

Ga je in of rondom huis klussen? En verwacht je grote hoeveelheden afval? Dan is een 40 M3 afvalcontainer (40.000 liter) een uitstekend idee. In dit type container kan je veel afval kwijt, en je kunt ‘m in veel gevallen zonder vergunning laten plaatsen. De afmetingen zijn gemiddeld 7,5 meter lang, 2,5 meter breed en 2,20 meter hoog. De werkelijke afmetingen kunnen wisselen per leverancier en container. Normaal gesproken neemt een 40-kuub container 2 tot 3 parkeerplaatsen in. Let op: de 40-kuub containers zijn er niet voor elk type afval. Doorgaans worden ze wel aangeboden voor bouwafval, en grof-, groen-, en tuinafval. 

  • Een goedkope 40 m3 afvalcontainer huren is handig bij grote klussen in en rondom het huis
  • De afmetingen zijn gemiddeld 750 cm x 250 cm x 220 cm (LxBxH). Dit kan variëren per aanbieder en container
  • Niet alle aanbieders bieden een 40 m3 container voor alle afvalstromen
  • De meest voorkomende 40 kuub containers zijn voor bouw-, grofvuil-, hout- en groenafval
  • Let op: in sommige gemeenten is een vergunning nodig. Informeer vooraf bij de gemeente hoe dit zit. 
  • Je mag de afvalbak tot de rand (of net iets over de rand) vullen en uitstekende delen zijn niet toegestaan

Kosten 40 kuub container vergelijken

Direct een goedkope 40 kuub container vergelijken en aan huis laten bezorgen? In de tabel hieronder vind je de gemiddelde prijzen van een 40-kuub container bij verschillende afvalstromen. Over het algemeen is puinafval het meest voordelig om af te voeren. De getoonde prijzen is een gemiddelde all-in-prijs inclusief bezorgen, afvoeren en verwerken van het afval. Meestal zit er meerdere weken huur bij de prijs inbegrepen. Bij de meeste aanbieders geldt vandaag besteld is morgen in huis. 

Type afvalGeschatte prijs
Bouw€1699
Puin€699
Hout€949
Goen / Tuin€1699
Grond€1799
Dak€3399
Grofvuil€1899
Prijzen van een 40 M3 afvalcontainer

Heb ik een vergunning nodig voor een 40 m3 container?

Een container van 40 m3 neemt ongeveer 2 tot 3 parkeerplekken in beslag. De meeste woningen hebben deze ruimte niet zelf. In de praktijk komt de container dan ook al snel op grond van de gemeente te staan. Bijvoorbeeld op straat, op de stoep of op een parkeerplek of grasveld van de gemeente. Sommige gemeentes stellen een vergunning verplicht. Je moet dan eerst vooraf een vergunning / ontheffing hebben. Als huurder van de container ben je daarvoor zelf verantwoordelijk.