Goedkoopste container huren
Bekijk de beste bezorgers van afvalcontainers en bestel direct online!

PRIJZEN VERGELIJKEN

10 M3 afvalcontainer

Ga je binnenkort bouwen of verbouwen, en verwacht je dat je met  flink wat bouwafval, puin, hout, groenafval, grond, dakafval of grofvuil te maken krijgt? In dat geval is het huren van goedkope 10 m3 afvalcontainer een goed idee. Dit is een open- of gesloten afvalbak met voldoende ruimte voor grote hoeveelheden afval. In zo’n 10-kuub container (10.000 lliter) kan je ongeveer 166 huisvuilniszakken kwijt. De afmetingen zijn 360 cm (lengte) x 180 cm (breedte) en 155 cm (hoogte). Hij is qua breedte en lengte dus hetzelfde als een container voor 6 kuub, alleen een stuk hoger. Het is een prettig formaat, want het past vaak nog net op een parkeerplaats. 

  • Een 10 m3 afvalcontainer is perfect voor de wat grotere klussen rondom huis
  • Je kunt er ongeveer 166 vuilniszakken á 60 liter in kwijt
  • De afmetingen zijn: 360 cm lengte, breedte van 180 cm en hoogte van 155 cm
  • Een 10-kuub container is er al vanaf €199,00 (puin). De prijzen liggen hoger bij bouw- en sloopafval, grond en dakfval.

Kosten van een 10-kuub container

Ga je binnenkort bezig met klussen in of rondom je huis? Of zoek je een afvalbak voor bij een kantoorpand of andere (verbouw)locatie. In dat geval is een container met een inhoud van 10 m3 een goede oplossing. Het voordeel is dat het niet al te veel ruimte in beslag neemt (het past meestal wel op één parkeerplaats) en dat je er toch behoorlijk wat afval in kwijt kunt. In de tabel hieronder vind je meest populaire afvalstromen en de bijbehorende vanafprijzen bij de verschillende grote Nederlandse afvalverwerkers. 

Type afvalGeschatte prijs
Bouw€499
Puin€199
Hout€269
Groen / Tuin€499
Grond€599
Dak€899
Grofvuil€499
Prijzen van een 10 M3 afvalcontainer

Open of gesloten container kiezen?

Wie een 10m3 container zoekt, heeft vaak de keuze uit een open of een gesloten afvalbak. De open container is het goedkoopst en is vooral handig in gebruik. Je kunt er eenvoudig afval in kwijt. Het voordeel van een gesloten variant is dat je deze kunt afsluiten met een hangslot. Zo voorkom je dat voorbijgangers in de container gaan of dat anderen hun afval er in dumpen. Ook voorkomt het dat het afval – bij een wind of storm – gaat rondzwerven.