Goedkoopste container huren
Bekijk de beste bezorgers van afvalcontainers en bestel direct online!

PRIJZEN VERGELIJKEN

20 M3 afvalcontainer

Ga je serieuze kluswerkzaamheden uitvoeren? Dan krijg je mogelijk te maken met een grote hoeveelheid afval. In dat geval is het handig als je in ieder geval een grote container voor de deur hebt staan waar alles in past. Een 20 kuub container is een perfecte oplossing. De afmetingen verschillen een beetje per aanbieder. Maar gemiddeld zijn ze 5,5 meter lang, 2,30 meter breed en hebben ze een hoogte van 1,70 meter. De afvalbak neemt ongeveer 3 parkeerplekken in gebruik. Omdat je deze ruimte meestal niet hebt komt de container vaak op gemeentegrond te staan. Soms heb je hier een vergunning voor nodig. 

  • Een 20 m3 afvalcontainer heeft gemiddeld een afmeting van 550 x 230 x 170 
  • De specifieke afmeting verschilt per leverancier en container. Vraag dit dus altijd even na bij de afvalverwerker
  • Een 20 kuub container huur je al vanaf €400,00 (puinafval). De prijzen liggen een stuk hoger bij bijvoorbeeld grond- of dakafval
  • Omdat de afvalbak niet zomaar past op een gemiddelde oprit is het soms noodzakelijk een vergunning aan te vragen
  • De afvalbak van 20 m3 mag je tot maximaal 30 centimeter boven de rand beladen. Uitstekende delen zijn niet toegestaan. 

Kosten 20 kuub afvalcontainer vergelijken

Wil jij een container huren voor het afvoeren van afval in of rondom je woning? Dan ben je natuurlijk benieuwd naar de kosten. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde prijzen van verschillende afvalstromen. Zoals je kunt zien is het afvoeren van puin het goedkoopst. Andere soorten afval zoals bouw- en sloop, hout, grond of tuinafval zijn een stuk duurder. Wil je besparen? Kijk dan of je ook met een 10 m3 of 15 m3 container uit de voeten kunt. 

Type afvalGeschatte prijs
Bouw€999
Puin€399
Hout€539
Groen / Tuin€899
Grond€1099
Dak€1799
Grofvuil€999
Prijzen van een 20 M3 afvalcontainer

Heb ik een vergunning nodig voor het laten plaatsen van een 20 m3 container?

Een 20 m3 afvalcontainer is geen kleine jongen. Hij neemt ongeveer 3 parkeerplekken in gebruik. De meeste Nederlanders hebben deze ruimte niet voorhanden. In de praktijk is het dan ook vaak zo dat dit type afvalbak op gemeentegrond komt te staan. Bijvoorbeeld op de stoep, straat of op een gemeentelijke parkeerplaats. Is dat een probleem? Dat verschilt erg per gemeente. In sommige gemeentes moet je een vergunning aanvragen. Je bent dan zelf verantwoordelijk voor het op tijd aanvragen hiervan. De verhuurder kan je hier niet voor aansprakelijk stellen. Ons advies is om voor je begint te klussen of slopen eerst even te bellen met de gemeente. Doe dit wel op tijd!