Goedkoopste container huren
Bekijk de beste bezorgers van afvalcontainers en bestel direct online!

PRIJZEN VERGELIJKEN

Plastic afval container

Weliswaar weegt plastic folie niet veel, maar qua volume is het vaak een aanzienlijk deel van de hoeveelheid afval in een container. Het loont daarom al snel om schone zachte plastic folie (zoals wikkelfolie, verpakkingsfolie en afbindbanden) gescheiden in te zamelen in speciaal ontwikkelde foliezakken. Deze zakken zijn geperforeerd waardoor ze zich – met inhoud – veel efficiënter laten samenpersen in speciale inzamelingsvoertuigen. Deze zakken kunnen eenvoudig in een hiervoor ontwikkelt foliestiekbak of rek worden geplaatst. Doordat de bak is voorzien van een foliestiekrek is het mogelijk om de zak tot verdichtingfactor 4 te vullen.

Kunststof storten

Ook nadat harde kunststof zoals potten, trays en blisters hun functie hebben vervuld, blijft het een veelzijdig en bruikbaar materiaal, dat gemakkelijk geschikt kan worden gemaakt voor hergebruik. Laat uw kunststof reststoffen daarom door een professioneel afvalwerkingsbedrijf inzamelen. Zij zorgen er dan voor dat het wordt bewerkt tot bruikbare grondstoffen.

Is plastic scheiden / recyclen belangrijk?

De laatste jaren is er veel aandacht gekomen voor het recyclen van plastic. Dit is sterk in omvang toegenomen. Door goed te letten op de afvalscheiding kun jij ook een bijdrage leveren aan het milieu. Wanneer je veel plastic restproducten hebt van bijvoorbeeld een bouw / verbouwing of grote bestelling van meubels / inboedel kan het interessant zijn om een plastic afvalcontainer te bestellen.

Container van de gemeente niet voldoende?
Veel huishoudens in Nederland kunnen hun plastic storten in de desbetreffende afvalbak die ze van de gemeente hebben gekregen. Eens per X aantal weken wordt dit opgehaald door de vuilniswagen. Eventueel kan het ook op de gemeentelijke vuilstort worden verwerkt.  Wanneer je echter grotere hoeveelheden hebt is dit niet meer toereikend.

Voordeel van een container aan huis

Wanneer jij een container huurt dan komt de leverancier deze aan huis bezorgen. Je spreek samen af waar en wanneer hij langskomt. Vervolgens kun je afspreken hoe lang je wilt dat deze blijft staan (bijvoorbeeld enkele dagen of liever een aantal weken). Dit is van invloed op de prijs natuurlijk. Standaard is er veel mogelijk. Op deze manier kun jij je plastic afvalstroom snel en efficiënt storen.

Hoe werkt de recycling van plastic?

Plastic en kunststoffen zijn veelgebruikte materialen. O.a. veel verpakkingsmaterialen bestaan uit plastic. Aangezien plastic lang goed blijft is recycling van plastic goed mogelijk. Het inzamelen, sorteren en bewerken tot grondstoffen van kunststofreststoffen heeft verschillende positieve effecten. Zo kan recycling van plastic de materiaalkring sluiten en kostbare grondstoffen opnieuw inzetten.

De recycling van plastic is een proces met verschillende fasen. Allereerst wordt het plastic ingezameld. De manuele scheiding volgt, waarna er balen worden gevormd. Het vervolg van de recycling van plastic is het verkleinen van deze balen, de hergranulering en vervolgens, na de tussenproducten, ontstaan de eindproducten.

Eigenschappen van plastic
De recycling van plastic wordt bevorderd door het feit dat plastic over bepaalde eigenschappen beschikt die hergebruik mogelijk maken. Deze eigenschappen komen tot recht wanneer plastic zoveel mogelijk apart worden ingezameld. Na het ophalen van het plastic kan de recycling van plastic van start gaan. Het ophalen van plastic gebeurd kosteloos.