Goedkoopste container huren
Bekijk de beste bezorgers van afvalcontainers en bestel direct online!

PRIJZEN VERGELIJKEN

Perscontainer huren

Wanneer u veel afval heeft dat door middel van compressie gemakkelijker opgeruimd kan worden, is het verstandig om perscontainers aan te schaffen. Perscontainers persen afval samen tot een kleiner volume, waarna u het makkelijk kunt afvoeren. Dit type container wordt voornamelijk gebruikt voor het verwerken van grote hoeveelheden bedrijfsafval. Het heeft een aantal belangrijke voordelen die we hieronder in het kort benoemen.

  • Er past een grote hoeveelheid afval in een perscontainer. U kunt dus veel afval kwijt, ook al is er maar beperkte ruimte beschikbaar
  • Doordat het afval wordt geperst, en dus heel klein wordt gemaakt, hoeft het afval minder vaak afgehaald te worden. Dit bespaart ook flink op de afvalkosten.
  • Een perscontainer is gesloten. Dit betekent dat er geen nare geur uit de container ontsnapt

Wanneer is een perscontainer interessant?

Een perscontainer is bedoeld voor bedrijven die grote hoeveelheden afval tegen lage kosten willen verwerken. Het is interessant als het bedrijf veel afval in een specifieke afvalstroom heeft, maar als er eigenlijk onvoldoende plek is om dit op te slaan. Door het persmechanisme kan een grote hoeveelheid afval in een keer verwerkt worden tot een klein stukje afval. Dit is handig, want zo hoeft de afvalverwerker veel minder vaak langs te komen.

Bedrijfsafval op een slimme en efficiënte manier afvoeren

Elk bedrijf heeft te maken met afval. Vaak gaat het om generiek bedrijfsafval, restafval, papier en karton, grofvuil of overige afvalsoorten zoals plastic. De kosten van een perscontainer hangen af van de inhoud van de container, het type afval, het aantal ledigingen en voor hoe lang het contract wordt afgesloten. Hieronder vind je een overzicht met de geschatte kosten in het geval van regulier bedrijfsafval.

  • Vaste huur per maand: €250 – €350
  • Kosten verwerking afval: €120 – €150 per 1000 kg (ton)
  • Ledigingskosten: €125 – €175 per lediging