Goedkoopste container huren
Bekijk de beste bezorgers van afvalcontainers en bestel direct online!

PRIJZEN VERGELIJKEN

Big Bag afvalzak

Misschien ken jij ze wel; Big Bags vol met zand, stenen, grint of hout. Veel mensen krijgen op die manier hun tuinbenodigdheden bezorgd. Maar wist je dat het ook andersom kan? Verschillende afvalverwerkers kunnen jou een Big-Bag sturen die je vervolgens kunt vullen met afval. Na enkele dagen kun je een afspraak maken met de leverancier om hem op te halen en af te voeren / af te storen.

Voor wie is een Big Bag afvalbak handig?

Nu zul je wellicht denken; waarom is dit handig? Waarom zou ik niet gewoon een normale containers huren? Nou daarop is een eenvoudig antwoord te geven: tijd, ruimte en hoeveelheid:

  • Ten eerste heb je misschien geen tijd om bij een bezorging van een afvalcontainer aanwezig zijn en de bezorger aan te wijzen waar jij wil dat hij hem neerzet. Met een Big Bag bepaal jij zelf eenvoudig waar je het plaatst.
  • Ten tweede kan het zijn dat je geen ruimte hebt om een grote bouw/puin of vuilcontainer neer te zetten. De leverancier moet er tenslotte wel met een kleine kraan of takelwagen bij kunnen komen.
  • Als laatste speelt ook de hoeveelheid afval een rol. Wanneer je niet heel veel afval hebt om te storten is het wellicht veel voordeliger om een Big Bag te bestellen. Hierin kan ongeveer 1500 kilo afval.

Wat zijn de afmetingen van een Big Bag?

Over het algemeen geldt dat de afmetingen van een Big Bag overal hetzelfde zijn. Rond de 1 meter 10 hoog (dus er kunnen niet hele lange dingen in), 90 centimeter breed en 90 centimeter lang. Je moet het dicht bij de openbare weg kunnen neerzetten zodat de leverancier hem gemakkelijk kan ophalen (denk bijvoorbeeld aan een stoep, oprit of parkeerplaats).

Wat kost een Big Bag om af te laten voeren?

 

Type afvalGeschatte prijs
Bouw€169
Puin€119
Hout€129
Goen / Tuin€169
Grond€179
Dak€249
Grofvuil€169
Prijzen van een big bag per afvalsoort