Goedkoopste container huren
Bekijk de beste bezorgers van afvalcontainers en bestel direct online!

PRIJZEN VERGELIJKEN

Houtafval container vergelijken

Houtafval is er in drie verschillende houtafval fracties. In de praktijk worden A-houtafval, B-houtafval en C-houtafval onderscheiden. A-houtafval betreft ongelakte en ongeverfde houtafvalsoorten zoals bijvoorbeeld pallethoutafval. B-houtafval betreft gelakte en geverfde soorten houtafval zoals bijvoorbeeld deuren en spaanplaatafval. C-houtafval bestaat bijvoorbeeld uit bielzen. Het verdient voorkeur om goed aan te geven bij uw afvalinzamelaar om welke houw-afvalsoort het precies gaat. Zowel voor de afvalinzamelaar als voor u om achteraf (financiële) verrassingen te voorkomen.

Slim hergebruik van houtafval
Voor houtafval geldt dat er sprake is van een vrijwel 100 procent mogelijkheid voor recycling. Nadat uw houtafval in een container is afgevoerd door een afvalinzamelbedrijf, wordt uw houtafval naar een recyclinginstallatie gebracht. In deze installatie wordt uw houtafval gesorteerd en even later geshredderd tot kleine delen. Op deze manier kan uw houtafval handiger en efficiënter worden gerecyled. Voorbeelden zijn het toepassen van houtsnippers in spaanplaat en de verbranding van houtsnippers als energiedrager.

Hout laat zich op diverse manieren recyclen. Niet-chemisch behandeld hout kan als grondstof dienen voor bijvoorbeeld spaanplaat. Massieve houtrestanten, bouw- en sloophout, kapotte pallets, verpakkingshout, verlijmde houtdelen enz. kunnen als brandstof dienen voor energiecentrales, kalk- en cementfabrieken. Dit heeft de voorkeur boven het verbranden in vuilverbrandingsovens omdat er door de hogere temperaturen geen residu overblijft, én er kan op olie- en gasgebruik worden bespaard.

Wat mag er allemaal in de houtcontainer?

Als je aan de slag gaat met het bouwen, verbouwen of slopen van een woning of ander pand dan komt er vaal veel houtafval vrij. Je kunt denken aan kozijnen, deuren of andere houtonderdelen. Een container voor houtafval is dan ideaal. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten (van 3m3 tot wel 40 m3) en kan je gewoon voor je huis laten zetten. De container wordt weer opgehaald als jij klaar bent met de werkzaamheden. Hieronder vind je een opsomming met houtproducten die wel/niet geschikt zijn voor in de houtcontainer. 

Toegestane afvalproducten

 • Hard hout, zachtboard, geperst hout en vezelplaat
 • Mdf, spaanplaat, chipwood en multiplex
 • Alle geplastificeerde houtsoorten
 • Plaatmateriaal en geverfde stukken hout
 • Alle kozijnen en deuren zonder glas en aluminium
 • De spijkers en schroeven in het hout is toegestaan. De bouten en beslag dikker dan 10mm moeten verwijderd worden.

Niet toegestane afvalproducten

 • Boomstammen, stronken en snoeihout
 • Houtsoorten dat geïmpregneerd is
 • Bielzen
 • Chemisch verontreinigd hout- en plaatmateriaal (verontreinigd met cementspecie, teerafval, dakleer, dakbedekking etc.)
 • Hout dat aangerot is. Hout dat langere tijd onder water heeft gestaan.
 • Gevaarlijke stoffen en/of bedrijfsafvalstoffen

Goedkoop houtafval afvoeren

Wie te maken heeft met veel houtafval kan al snel in de stress schieten. Waar moet ik er mee naartoe? En wat gaat me dat kosten? Heb ik een aanhanger nodig? Dit soort vragen zijn niet meer nodig met een goedkope houtafval container voor de deur. Deze container is er al vanaf €150,00 inclusief huur, ophalen en afhalen en verwerking van het houtafval. Je kunt gewoon alle toegestane houtafval producten in de container deponeren. De container wordt weer opgehaald wanneer jij klaar bent. Merk je dat je net te weinig ruimte hebt? Geen probleem, dan komt er gewoon een 2e container bij. Ook op zaterdag aan huis geleverd!

Prijzen houtcontainer mei 2024

VolumePrijsindicatie
Big Bag€129
3 m3 (3 kuub)€179
6 m3 (6 kuub)€219
10 m3 (10 kuub)€269
15 m3 (15 kuub)€399
20 m3 (20 kuub)€539
40 m3 (40 kuub)€949
Prijzen voor houtafval in mei 2024