Goedkoopste container huren
Bekijk de beste bezorgers van afvalcontainers en bestel direct online!

PRIJZEN VERGELIJKEN

Grondafval container vergelijken

Op een snelle en gemakkelijke manier grond afvoeren? Een grond of een zand container huren biedt dan uitkomst Zo’n container huur je in verschillende formaten. Bijvoorbeeld in 3, 6 of 10 kuub. De container wordt gemakkelijk en snel voor je woning (of andere locatie) geplaatst. Vervolgens kan je direct alle overtollige grond, aarde en zand in de container doen. De afvalverwerker haalt de container weer op als jij klaar bent met de werkzaamheden. Blijk je toch iets meer grond of aarde te hebben dan gedacht? Geen probleem: je kunt er eenvoudig en flexibel de volle container laten ophalen en een nieuwe laten plaatsen. Ook op zaterdag mogelijk!

Er bestaan verschillende soorten grond. De afvoer van grond is alleen mogelijk wanneer het niet verontreinigd is. Uw grond mag bijvoorbeeld geen olie, puin of asbest bevatten. Verschillende grondsoorten moeten bijvoorbeeld gescheiden worden gehouden, zoals zand, klei of veen. Bij de afvoer van grond is een bodemonderzoek verplicht bij grote hoeveelheden of wanneer er diep gegraven moet worden.

Wat mag er allemaal in de grondafvalcontainer?

Zoals je zult begrijpen mag je niet zomaar alles in de container voor grondafval deponeren. En daarbij komt dat er landelijk veel regels gelden ten aanzien van het afvoeren van grond. Veel grond is vervuild door de mens. Het gevolg is dat grond vaak heel precies gereinigd moet worden. En dat kost geld. Vandaar dat het huren van een grondcontainer vaak een stuk duurder is dan een zelfde container voor hout, puin of bouw- en sloopafval. De precieze regels variëren per leverancier. Hieronder vind je de afvalproducten die meestal wel en juist niet zijn toegestaan. 

Toegestane afvalproducten

  • In de afvalcontainer voor grond, aarde en zand is wel toegestaan:
  • Grond, aarde en zand
  • Klei
  • Graszoden (kort gemaaid)
  • Al deze grondsoorten dienen zonder vervuiling te worden gestort.

Niet toegestane afvalproducten

  • Vervuilde grond
  • Verontreinigde grond
  • Bedrijfsafval en gevaarlijke afvalsoorten

Goedkope afvalbak voor grond, aarde en zand huren

Het afvoeren van grond, aarde en zand is niet goedkoop. Zeker niet als je het vergelijkt met andere afvalsoorten zoals groenafval of grofvuil. Dit komt o.a. omdat het verwerken van grond duur is. De prijzen per afvalverwerker verschillen sterk. Maar doorgaans betaal je voor een kleine bak van 3 kuub ongeveer €260,00. Dat is een all-in prijs inclusief het bezorgen- en ophalen van de container en het wegbrengen van het afval. Voor een 6 kuub container betaal je ongeveer €490,00. 

Prijzen grondcontainer juni 2024

VolumePrijsindicatie
Big Bag€179
3 m3 (3 kuub)€359
6 m3 (6 kuub)€489
10 m3 (10 kuub)€599
15 m3 (15 kuub)€889
20 m3 (20 kuub)€1099
40 m3 (40 kuub)€1799
Prijzen voor (zand) grondafval in juni 2024

Hoe kunt u grond afvoeren?

Na het bodemonderzoek kunt u grond afvoeren. De grond kan naar speciale stortplaatsen gebracht worden. Grond afvoeren kost geld, wanneer u een grote hoeveelheid af wilt voeren kunt u dit beter gefaseerd doen. Dit kan echter alleen wanneer het om teelaarde of zand gaat. Grond afvoeren uit de tuin is bijna altijd mogelijk. Zolang de grond niet zichtbaar verontreinigd is of vreemd ruikt kan het bij de afvalinzamelpunten ingeleverd worden. Grond afvoeren is echter niet mogelijk wanneer het gaat om klei, veen of een puinlaag. Het moet goed gescheiden worden gehouden.